Αθλητικές Ανακοινώσεις Γενικά Δράσεις Εκδηλώσεις

Ημέρα των ατόμων με αναπηρία

Οι μαθητές από το 9ο Ειδικό Σχολείο Αθηνών στο σχολείο μας.

Kάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία  που καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με την υιοθέτηση του Προγράμματος Δράσης για τα ΑΜΕΑ το Δεκέμβριο του 1992. Η ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Το σχολείο μας, που είναι ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένο σε θέματα αναπηρίας, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος,  τίμησε τη συγκεκριμένη μέρα.  Επειδή η 3η Δεκεμβρίου ήταν Κυριακή οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα 4 Δεκεμβρίου. Όλες οι δράσεις είχαν σκοπό την ευαισθητοποίηση των μικρών παιδιών σε θέματα διαφορετικότητας και αποδοχής.

Μεταξύ των δράσεων ήταν και κοινές αθλητικές δραστηριότητες των μαθητών μας με τους μαθητές του 9ου Ειδικού Σχολείου Αθηνών .

Στο προαύλιο του σχολείου υποδεχθήκαμε με μεγάλη χαρά τους μαθητές και μαθήτριες του 9ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.

Τη συνάντηση επιμελήθηκαν οι δασκάλες Φυσικής Αγωγής του συγκροτήματος, κ. Παπασπύρου, κ. Καμάρη και κ. Παπαλεωνίδα, με τους δασκάλους Φυσικής Αγωγής του 9ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών κ. Θεοδοσίου Διονύσιο και τη δασκάλα Φυσικής Αγωγής κ. Αργύρη Σουλτάνα. 

Όλοι μαζί παίξαμε διάφορα παιχνίδια. Τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι πέρασαν ευχάριστα και δημιουργικά το χρόνο τους! Στο τέλος οι μαθητές μας πρόσφεραν μικρά συμβολικά δώρα στους φιλοξενούμενους και όλοι μαζί δώσαμε την υπόσχεση να συναντηθούμε και πάλι στο χώρο του δικού τους σχολείου.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν αποτυπώνουν τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε αυτή την ημέρα

ΦΩΤΟ 7